Return to the Fayetteville State University Home Page

Office of Financial Aid

FinaidParent Corner

Parent Corner

Parent Corner


  1. Can I inquire about my student's financial aid status on their behalf?
  2. Can you please tell me where I can find more information about the different offices on campus?
  3. I received an email and/or correspondence from SSC (School Servicing Center)/CFI (College Foundation Incorporated). What is my next step?
  4. What is cost of attendance (COA), and how does it affect my student?
  5. How do I know if my student received enough financial aid to cover his or her expenses at Fayetteville State University?
  6. My student did not receive enough financial aid to cover all of his or her expenses at Fayetteville State University. Do I have any other options?
  7. I changed my mind, and no longer wish to take out a Direct Parent PLUS loan for my student. How do I cancel my Parent PLUS loan?
  8. I do not want the excess funds from the Parent PLUS loan to go to my student. What are my options?
  9. Where can I find information concerning campus safety?
  10. How does my student set up direct deposit to receive their refund if eligible?

 

Anwsers


1.       Can I inquire about my student's financial aid status on their behalf?

Answer: Yes, if your student signs the FERPA consent form. Click here to obtain a FERPA consent form. 

 

2.       Can you please tell me where I can find more information about the different offices on campus?

Answer: Below, we have included some departments on campus and their contact information for you to assist your student.

Department Contact Information

Office of Scholarships & Financial Aid - committed to providing our students and families with assistance and information about the financial aid process from the time the FAFSA application is submitted, until the student receives his or her financial aid award offer.

910.672.1332

800.368.4210

http://finaid.uncfsu.edu/

Office of Student Accounts - supports the University's educational goals through the correct assessment of student fees, collections, and receipting the University funds.

910.672.1155

910.672.2606 (Cashier's Office)

910-672-2117

910-672-1036

http://www.uncfsu.edu/bursar

Office of the Registrar - handles student records, processes registration requests, schedules classes and maintains class lists, enforces the rules for entering or leaving classes, and keeps a permanent record of grades and transcripts.

910.672.2850

http://www.uncfsu.edu/registrar

Department of Residence Life - creates a safe, supportive and inclusive living-learning community that fosters the academic success and personal growth of each resident student through purposeful programs and services that complement the educational experience at FSU.

910.672.1884

888.539.1616

http://www.uncfsu.edu/reslife

Bronco One Card Office - assists students with applying funds to their Bronco Express account (use funds at any convenience stores on campus and laundry services for dorm), meal plan registration, obtain a student ID, reset keys to access to resident halls.

910.672.1762

910.672.2310

https://services.jsatech.com/index.php?cid=50

Student Health Services - promote and maintain conditions that are conducive for healthy living, guide and encourage students to accept health as a positive value of life, and stimulate an interest in students to make healthy choices.

   

910.672.1259

http://www.uncfsu.edu/shs

Dining Services - enjoy a wide variety or delicious food offerings including grill favorites from Bronco Grill, Java City from ecoGrounds, grab and go items from C3 Express, and traditional home-style entrees, authentic international cuisine, or made to order wraps/salads from RJSC Dining Hall.

910.672.1816

910.672.1739

http://www.uncfsu.edu/ose/commuter-student-services/meal-plan-information

Police & Public Safety - a fully accredited law enforcement agency with powers identical to those of municipal police agencies. The Department provides services designed to enhance the personal safety of the campus community.

910.672.1341 (routine) 910.672.1911(emergency)

http://www.uncfsu.edu/legal-affairs/police-and-public-safety-x2639

Office of Student Engagement - responsible for planning and executing programs to enhance learning, campus life, and school spirit.

910.672.1166

http://www.uncfsu.edu/ose

Advisement & Transfer Services - assist new and current students with advisement and transfer services.

910.672.2286

http://www.uncfsu.edu/advisement/

 

 

 

 

 

3.       I received an email and/or correspondence from SSC (School Servicing Center)/CFI (College Foundation Incorporated). What is my next step?

Answer: In order to better serve your student, the Office of Scholarships & Financial Aid has partnered with SSC/CFI to complete verification for the 2016-2017, and 2017-2018 aid years. If your student receives an email or letter from SSC/CFI, please respond immediately to SSC/CFI. 

 

4.       What is cost of attendance (COA), and how does it affect my student?

Answer: The cost of attendance is the total direct and indirect cost as defined by Fayetteville State University for each student. Your student's cost of attendance cannot be increased to cover lifestyle choices. In addition, your student's total financial aid award cannot exceed the cost of attendance. 

 

5.       How do I know if my student received enough financial aid to cover his or her expenses at Fayetteville State University?

Answer: Please contact the Office of Student Accounts at 910.672.1155, and the representative will be able to assist you with questions about tuition and fee charges. 

 

6.       My student did not receive enough financial aid to cover all of his or her expenses at Fayetteville State University. Do I have any other options?

Answer: Yes, you may apply for a Direct Parent PLUS loan. To find out more information about the Direct Parent PLUS loan, please visit: https://studentaid.ed.gov/sa/types/loans/plus

To apply for a Direct Parent PLUS loan, please follow the steps below:

·         Go to www.studentloans.gov site ·        

          Click on the LOG IN button, and enter your (parent) FSA ID, then select the "Request a PLUS Loan" option and follow the instructions.

Also, please see Student Accounts for information on monthly payment plans. http://www.uncfsu.edu/bursar

 

7.       I changed my mind, and no longer wish to take out a Direct Parent PLUS loan for my student. How do I cancel my Direct Parent PLUS loan?



Answer: To cancel your Direct Parent PLUS loan, you will need to submit the request to cancel in writing to the Office of Scholarships & Financial Aid.  

 

8.       I do not want the excess funds from the Direct Parent PLUS loan to go to my student. What are my options?

Answer: If your Direct Parent PLUS loan created a credit balance on your student's account, you have the option to accept the refund or have the refund be issued to your student. You can specify the recipient of excess funds during the application process. 

 

9.       Where can I find information concerning campus safety?

Answer: Your student's safety and wellbeing is of the utmost importance to us at Fayetteville State University. Please go to http://www.uncfsu.edu/legal-affairs/police-and-public-safety-x2639 site, and you can view Clery Security Alerts, Annual Campus Security and Fire Reports, Daily Crime Logs etc... 

 

10.         How does my student set up direct deposit to receive their funds if eligible ?

Answer: Please visit Heartland ECSI at: https://heartland.ecsi.net/index.main.html#/gettingstarted to be set up with direct deposit for student refunds if eligible.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Constituent Institution of The University of North Carolina